full screen background image
English Nederlands

Over Esseline van de Sande


Esseline van de Sande werkt sinds 1999 als onafhankelijke adviseur, trainer en coach op het terrein van communicatie, interculturele diversiteit en talent ontwikkeling voor diverse klanten in Nederland en het Midden-Oosten. Ze is een veelgevraagd adviseur, facilitator en spreker over sociale cohesie, migratie en Arabische vraagstukken.

Esseline studeerde Sociale Psychologie in Leiden en woonde zes jaar in Syrië en richtte er The Room of Listening op. Ze werkte er als adviseur voor de VN en als correspondent voor de Telegraaf en VPRO-radio. Ze is auteur van verschillende boeken, essays, verhalen en vele artikelen.


In Syrië was ze betrokken bij diverse humanitaire projecten waaronder Helping Refugees in Jordan,  ze werkte als verhalenverteller en fotograaf voor Waka Waka tijdens de campagne Solar for Syria. Esseline is medeoprichter van Het Grote Midden Oosten Platform.


In mei 2016 ontving ze de Joan Ferrier Penning 2016  'voor haar onvermoeibare inzet als bruggenbouwer tussen de westerse samenleving en die in het Midden-Oosten, in het bijzonder voor Syrische vluchtelingen.' Lees haar speech


Tussen 2016-2019 voerde Esseline in samenwerking met diverse coalitie partners een actie-onderzoek uit naar het ontsluiten van nieuwe talenten. Zie www.stadscoalitie.nl