full screen background image
English Nederlands

Over Esseline van de Sande


Esseline van de Sande, stadspsycholoog werkt sinds 1999 als onafhankelijke auteur, adviseur, trainer en coach op het terrein van communicatie, interculturele diversiteit en talent ontwikkeling voor diverse klanten in Nederland en het Midden-Oosten. Ze is een vaardig adviseur, moderator en spreker over sociale cohesie, migratie en Arabische vraagstukken.

In 2020 richtte Esseline Stichting De Stadscoalitie op en is benoemd als directeur. Tussen 2016-2019 voerde Esseline een succesvol actie-onderzoek uit naar het ontsluiten van nieuwe talenten.


In mei 2016 ontving ze de Joan Ferrier Penning 2016  'voor haar onvermoeibare inzet als bruggenbouwer tussen de westerse samenleving en die in het Midden-Oosten, in het bijzonder voor Syrische vluchtelingen.' Lees haar speech


Esseline is medeoprichter van en Syrië expert bij Het Grote Midden Oosten Platform. In Syrië was ze betrokken bij humanitaire projecten waaronder Helping Refugees in Jordan, ze werkte als verhalenverteller en fotograaf voor Waka Waka tijdens de campagne Solar for Syria. 


Esseline studeerde sociale- en organisatie psychologie in Leiden en woonde zes jaar in Syrië en richtte er The Room of Listening op. Ze werkte er als adviseur voor de VN en als correspondent voor de Telegraaf en VPRO-radio. Ze is auteur van verschillende boeken, essays, verhalen en vele artikelen.