full screen background image
English Nederlands

 Luisterbronnen 


‘The more and more you listen, the more and more you hear, the more and more you hear, the deeper and deeper your understanding becomes.' Dilgo Khyentse Rinpoche


De Stadscoalitie
(zie ook FB@DeStadscoalitie)


AD artikel en film


TV Midvliet Pop up Bazar Voorburg


Bazar inspireert Stadscoalitie voor ondernemende vluchtelingen 
juni 2016

Shervin Nekuee en Esseline van de Sande, experts van het Grote Midden-Oosten Platform bouwen in de gemeente Leidschendam-Voorburg aan een stadscoalitie van ondernemende vluchtelingen, lokale ondernemers en het maatschappelijk middenveld. Aan de basis liggen oude bazartechnieken uit het Midden-Oosten: geven en nemen, en gezamenlijk verkennen hoe je elkaar kan versterken.

 
Freedom Charter geeft Syrische burgers een stem
maart 2016

De Syrische activiste Rafif Jouejati geeft de Syriers een stem door middel van Het Freedom Charter. Ze ziet een spil functie voor de Syrische burgers die kan leiden tot het werken aan vrede en nastreven van gelijkheid tussen mannen en vrouwen op alle terreinen. 


Guardian We are walking together
september 2015

Een belangrijk document van de Guardian dat het in beweging komen van de vluchtelingen op bijzondere wijze heeft vastgelegd. De film is genomineerd voor de Grierson Award.

 
Het Grote Midden Oosten Platform
september 2015
In september 2016 herlanceerden Sylva van Rosse, Carl Stellweg, Lambrecht Wessels en Esseline van de Sande de Stichting het Grote Midden Oosten Platform. Het platform brengt een diverse groep Nederlandse Midden-Oosten experts samen. Wij geloven dat het cruciaal is om de kloof in onze maatschappij te overbruggen en tussen Nederland en de landen uit het Grote Midden-Oosten die de buurlanden van Europa vormen. Het Platform biedt kennis en expertise, analyseert, initieert, agendeert en faciliteert debat, altijd met het doel een meer genuanceerd en menselijk beeld te creëren van de samenlevingen en burgers uit het grotere Midden-Oosten. Meer informatie over diensten, activiteiten en producten van het platform via: www.hetgrotemiddenoostenplatform.nl.

Kindertekeningen als bron voor humanitaire uitwisseling feb 2014

In de 21e eeuw groeien kinderen op met beelden in de media van een turbulente wereld. Ze zijn zich bewust van conflicten die woedden en mensen in nood en willen vaak maar al te graag bijdragen aan een eerlijkere wereld. Op hun eigen directe manier willen ze meteen weten wat ze kunnen doen. In November 2013 vertrok Esseline van de Sande naar Jordanië als verhalen verteller voor Waka Waka met een koffer gevuld met oplaadbare zonnelampen en 250 kindertekeningen van Het Apostolisch Genootschap en scholen uit Den Haag. Dit leidde tot een spontane uitwisseling tussen Nederlandse en Syrische kinderen van kindertekeningen. Dit inspirerende voorbeeld werd uitgezonden via het Jeugdjournaal en zo zagen alle kinderen in Nederland wat er gebeurt als je uitreikt die ander verweg.


Waka Waka brengt 
Licht in de Syrische duisternis

Meer dan 80.000 oplaadbare zonnelampen vonden hun weg in en om Syrië. Wilt u meer licht brengen in de Syrische duisternis ga dan naar de website van Waka waka en ontdek wat u kunt doen.


Helping Refugees in Jordan

Helping Refugees in Jordan ondersteunt, creërt en zorgt voor hoop in Jordanië for diegenen die ondersteuning het meest kunnen gebruiken. Bezoek de FB pagina link hierboven om te zien wat jij kan doen. 

Masterpeace
'Creating peace together', een hoopvol initiatief dat ontstond na de gebeurtenissen op Tahrir Square in Caïro. Onderzoek wat uw bijdrage kan zijn: http://www.masterpeace.org/

Koningin Rania van Jordanië Speech in Cairo 2010:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=748236261507

Shout worldpremière at Movies that Matter Filmfestival 2010
Esther Gould and Sabine Lubbe Bakker
www.moviesthatmatterfestival.nl/programma/film/270
 

Managing Cultural Dynamics
Jitske Kramer
HumanDimensions Publications, 2009. www.humandimensions.nl

Bloemen in de Vlaamse en Nederlandse poëzie
Gedichten vertaald in het Arabisch
Ahmed Akasha A.Fadlalla & Musin Alsaraj

download tekst via:
www.4shared.com/account/dir/c7KeyOQf/sharing.html


Video Journalism Movement
:
Thomas Loudon & Arend Jan van den Beld
Exploring the world: one truth at a time  www.vjmovement.comDe oneindige oorlog
Stan van Houcke
Atlas, 2009.
  

De sjeik in de Domkerk
Maurits Berger
Uitgeverij Contact, 2008.
 
‘Breaking down the Arabic Stereotype’
by Queen Rania of Jordan:
http://www.youtube.com/watch?v=TFf897bUW2Y


The secret life of Syrian lingerie, intimacy and design

Malu Halasa and Rana Salam
Cronicle Books, 2008.
 
 


Tentoonstelling Al Hema

http://www.mediamatic.net/page/17367/nlSpecultative Archives
: Julia Meltzer & David Thorne
http://www.meltzerthorne.com/
http://www.conferenceofbirds.com/
SpeculativeArchive/Information.html


Radio VPRO Wereldnet

Tussen 2002 en 2005 werkte Esseline van de Sande voor VPRO Wereldnet als correspondent in Syrië. Zie: http://www.vpro.nl/programma/wereldnet/dossiers/7454473/


Two Grandmothers from Baghdad and Other Memoirs of Monkith Saaid

Rebecca Joubin
De Weideblik Press 2004.
 
Little Waterfall:

filming and living in the Syrian village Little Waterfall
by Joshka Wessels.
http://www.sapiensproductions.com/filmingqanats.htm