full screen background image
English Nederlands

Over Esseline van de Sande


Esseline van de Sande studeerde Sociale Psychologie in Leiden en werkt sinds 1999 als onafhankelijke trainer en adviseur op het terrein van communicatie, interculturele diversiteit en teambuilding voor diverse klanten in Nederland en het Midden-Oosten.

Esseline woonde zes jaar in Syrië en richtte er De Kamer van het Luisteren op. Ze werkte er als adviseur voor de VN en als correspondent voor de Telegraaf en VPRO-radio.

Sinds de oorlog in Syrië is ze betrokken bij diverse humanitaire projecten waaronder Helping Refugees in Jordan. Esseline is Ambassador of Light voor Waka Waka en werkte mee als verhalenverteller en fotograaf voor de campagne Solar for Syria.

Esseline is medeoprichter van Het Grote Midden Oosten Platform. Voor het platform is ze actief als programma-maker, moderator en lobbyist.

In mei 2016 kreeg Esseline de Joan Ferrier penning 'voor haar onvermoeibare inzet als bruggenbouwer tussen de westerse samenleving en die in het Midden-Oosten, in het bijzonder voor Syrische vluchtelingen.'


In 2016 startte ze een actie-onderzoek naar het ontsluiten van nieuwe talenten. Zie www.stadscoalitie.nl

 

Winnares Joan Ferrier Penning 2016 
Lees haar speech