full screen background image
English Nederlands

 Lezingen
 

Esseline verzorgt regelmatig lezingen op verzoek. Thema's worden afgestemd in onderling overleg. Boekingen via info@theroomoflistening.com en via ZijSpreekt

Voorbeelden:

 • De Kracht van Ontmoeten (lokaal-nationaal-transnationaal)
 • Verhalenhuis als vrijplaats; Hier is daar, daar is hier
 • De Stadscoalitie als verbindend element
 • Het geheim van Arabische muziek samen met Amer Shanati
 • Ontmoetingen met Syriërs
 • Licht in de duisternis: 'Syrische vluchtelingen in Jordanië';
 • Naar aanleiding van eerdere publicaties:
  'Vaartocht over de Eufraat'
  Twee vrouwen, een kajak en vele ontmoetingen?.
  Het complete verhaal over de ontmoetingen tijdens de vaartocht over de Syrische Eufraat met dia's, stukjes film en poëzie.

  ‘Tussen Eufraat en Tigris: communicatie met Arabieren’?
  Deze workshop creëert begrip en slaat een brug tussen Arabische en westerse culturen. Wat zijn de essentiële verschillen en overeenkomsten tussen deze culturen en communicatiepatronen?

  Het andere Syrië
  De lezing licht een tip van de sluier op. Aspecten van de Arabische cultuur komen tot leven aan de hand van verhalen, ontmoetingen en anekdotes uit eigen ervaring. Geïnspireerd op contacten met Arabieren uit Syrië, Libanon, en Jordanië (de “Levant”).

  Eerdere lezingen voor oa:
  Ministerie van Veiligheid en Justitie, Museon Den Haag, International Womens Contact Grote Industriële Club Amsterdam, Siioo, Shell, Verenigde Naties, Kloosterkerk Den Haag, Kidk Abcoude, diverse boekenclubs, studiekringen, Rotarians, Volksuniversitieit, Model United Nations, inleider voor diverse middelbare scholen en International Baccalaureate.

  Beluister on-line 'Het Geheim van de Arabische Cultuur...'
  Museon Den Haag via: dl.dropbox.com/u/72972316/Museon.mp3

  Sinds de Arabische ontwaking staan de kranten elke dag vol over het Midden-Oosten. Vooral de politiek-economische dimensie heeft de aandacht en de gevolgen voor de mensen(rechten). De Arabische cultuur en het dagelijks leven verschuiven naar de achtergrond. Hoe gaat het met de Syriërs zelf? Wat zijn hoopvolle ontwikkelingen? Hoe om te gaan met het conflict tussen de wil om te veranderen en de wens bepaalde tradities te behouden?